Life is better in Amsterdam

Amsterdam, een modewalhalla, eetparadijs, dansparadijs en supergezellig. Alleen die redenen zijn al genoeg om het na één bezoek te schoppen tot my favorite city so far. Noem het geen klassieker, Amsterdam is een specialleke.

Amsterdam als modewalhalla

Weet je nog dat wij als Belgen trost zijn om ons “Antwerpen”, wel héél eerlijk, ik heb mijn hart kunnen ophalen in Amsterdam. De 9 straatjes zijn mijn shopping place to be. Als enorme Zoe Karssen fan heb je hier de enige conceptstore van het merk. Daarnaast telt Amsterdam zoveel sneakershops dat ik Zalando een eitje ga vinden. Move over Antwerp, I met my hometown. De 9 straatjes bieden romantiek, gezelligheid, knusheid en de mustvisit boutiques! Daarnaast is de gemiddelde Amsterdammer veel vriendelijker dan de gemiddelde trien in uw Antwerpse winkel. Ja dat laatste is iets waar ik me dood aan kan ergeren in Antwerpen. Die typische “wat kom jij hier doen”-blik. Please bitch, just bring me the pants and nobody gets hurt.

image1

Amsterdam het eetparadijs

Ik ben een echte foodie, eten maakt mij supergelukkig, zeker wanneer het dan ook nog is lekker is. Amsterdam is een waar eetparadijs. Vergeet kroketjes uit de muur wanneer je aan Nederland denkt. Ik heb de heerlijkste geitenkaaskroketjes gegeten in Tomaz, bezoek de website hier voor details. Daarnaast is Amsterdam de enige plaats waar je de Avocado Show kan bezoeken. Elk stadsdeel telt er een juicery met healthy bowls en juices, er zijn talrijke gezellige koffiebarretjes en het is de place to be voor liefhebbers van Indisch eten. Wij hebben het beste Indiaans eten gegeten bij Mayur!

Muziek in het dansparadijs

Amsterdam is gekend voor zijn dansfestivals. Zelf hebben wij genoten van Diynamic in het Amsterdamse bos. Dit laatste is de locatie voor meerdere events in de zomer en een echte aanrader. Vergeet Tomorrowland, Amsterdam biedt je LoveLand, ADE, Amsterdam Open Air, Awakenings, Dekmantel,… . Bekijk het maar eens allemaal op deze website. Je gaat niet meer naar Tomorrowland willen. Seriously, op Nederlandse festivals is de vibe ook vaak veel aangenamer. Niemand die je begint uit te schelden als je tegen iemand anders loopt. Het lijkt wel een compleet andere wereld. Ook de prijzen van deze festivals zijn vaak veel aangenamer dan de 100€ die je neer telt voor een dagje Tomorrowland! Nederlandse festivals werken vaak met “early birds”, 2nd releases etc waardoor je echt koopjes kan doen. Affiches zijn nog niet bekend, maar voor de meeste dansfestivals weet je gewoon dat het toch in orde gaat zijn.
image1 (20)

Amsterdam is een super gezellig

Amsterdam is gewoon één van de meest bruisende steden ooit. De talrijke grachtjes maken het gewoon de gezelligste stad die ik ken. De Kalverstraat is the place to be voor shopliefhebbers, ontdek de grootste Bijenkorf die je ooit gezien hebt op de Dam. Stop daar ook nog even voor een foto van het Koninklijk Paleis. Ga richting de Jordaan om de prachtige knusse, goedkopere restaurantjes te ontdekken. Het enige mindere aan Amsterdam is het Red Light District. Beetje margi. Aja en het Leidseplein, de place to be voor vrijgezellengroepen in de avond. Not my cup of tea. Wil je Amsterdam volledig ontdekken tel dan zeker 2 dagen. Die fiets moet je niet huren, je riskeert er enkel te botsen, wat je wel nodig hebt zijn goede sneakers. Zoek ook achter een goedkope parkeerplaats, want dit is het enige nadeel aan Amsterdam. Parkeren is er superduur! Logeren deden wij in het Steigenberger Hotel in Schiphol, veel goedkoper en tip top in orde.
image9

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s